anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Pieczony udziec z kurczaka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Proste danie na każdy obiad.

Pieczony udziec z kurczaka.

Składniki:

Pieczony udziec z kurczaka.

 

Sposób przygotowania:

Pieczony udziec z kurczaka.
Udźce z kurczaka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie kurczaka nacieramy solą, oprószamy pieprzem, posypujemy papryką słodką w proszku, posypujemy przyprawą do kurczaka, wkładamy do miski. Czosnek obieramy ze skórki i przeciskamy przez praskę, dodajemy do kurczaka, zalewamy 1/4 szklanki oleju. Tak przygotowane udźce wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25-30 minut.
Smacznego :)