Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Pieczrki panierowane z cukinią i papryk

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspaniały dodatek do obiadu, jak również pomysł na szybką kolację czy przekąskę.

Pieczrki panierowane z cukinią i papryk Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczrki panierowane z cukinią i papryk

 

Sposób przygotowania:

Pieczrki panierowane z cukinią i papryk
Pieczarki obieramy, odkrawamy im nóżki i wydłubujemy miąższ tak, aby pozostały same główki. Nóżki pieczarek kroimy w drobną kostkę, Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na masełku szklimy cebulką, następnie dodajemy paprykę, cukinię i pieczarki i wszystko razem smażymy. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy łyżkę bułki tartej, chwilkę podsmażamy i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Jajka rozkłócamy, dodając soli i pieprzu.Każdą z pieczarek maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej, Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Przekładamy na papierowe ręczniki po upieczeniu, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Pieczrki panierowane z cukinią i papryk
Pieczarki obieramy, odkrawamy im nóżki i wydłubujemy miąższ tak, aby pozostały same główki
Pieczrki panierowane z cukinią i papryk
Wszystkie warzywa obieramy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Pieczrki panierowane z cukinią i papryk
Warzywa podsmażamy i dodajemy bułkę tartą.
Pieczrki panierowane z cukinią i papryk
Farszem napełniamy pieczarki, obtaczamy je w jajku i bułce tartej, smażymy.