Sposób przygotowania:
Pieczrki panierowane z cukinią i papryk
Pieczarki obieramy, odkrawamy im nóżki i wydłubujemy miąższ tak, aby pozostały same główki. Nóżki pieczarek kroimy w drobną kostkę, Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na masełku szklimy cebulką, następnie dodajemy paprykę, cukinię i pieczarki i wszystko razem smażymy. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy łyżkę bułki tartej, chwilkę podsmażamy i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Jajka rozkłócamy, dodając soli i pieprzu.Każdą z pieczarek maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej, Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Przekładamy na papierowe ręczniki po upieczeniu, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
evita0007