Sposób przygotowania:
Piegus
Białka oddzielić od żółtek.
Margarynę pokroić na kawałki , dodać cukier puder, dokładnie utrzeć mikserem.
Do utartej margaryny, stopniowo dodawać po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mak.
Do masy makowej dodać kilka kropli aromatu, dokładnie wymieszać.
Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wkręcić pianę do masy makowej.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wlać ciasto, włożyć do piekarnika piec, 35 minut w 180 stop.
Margarynę pokroić na kawałki , dodać cukier puder, dokładnie utrzeć mikserem.
Do utartej margaryny, stopniowo dodawać po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mak.
Do masy makowej dodać kilka kropli aromatu, dokładnie wymieszać.
Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wkręcić pianę do masy makowej.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wlać ciasto, włożyć do piekarnika piec, 35 minut w 180 stop.