Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

"Piekielne" talarki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczone, bardzo pikantne ziemniaczki tylko dla wielbicieli ostrych smaków. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań mięsnych.

"Piekielne" talarki ziemniaczane

Składniki:

"Piekielne" talarki ziemniaczane

 

Marynata:

  • 2 łyżki bazylii suszonej
  • 2 łyżki tabasco
  • 2 łyżki papryki słodkiej w proszku
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • duża szczypta pieprzu
  • 8 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

"Piekielne" talarki ziemniaczane
1. Obrane i umyte ziemniaki dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w talarki.

2. Składniki marynaty wymieszać dokładnie w misce. Wrzucić ziemniaki i natrzeć marynatą. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną folią aluminiową lub do naczynia żaroodpornego.

Piec około 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.