anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Piękny Jaś inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Fasolka palce lizać,polecam.

Piękny Jaś inaczej

Składniki:

Piękny Jaś inaczej

 

  • 40 dkg suchej fasoli piękny Jaś
  • 1/2 litra soku z marchewki(dałam z kartonu)
  • 20 dkg wędzonego boczku parzonego
  • 1 mała cebula
  • 5 małych pieczarek
  • 7 śliwek suszonych kalifornijskich
  • 1 łyżka oleju
  • posiekana natka z pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Piękny Jaś inaczej
Fasolę umyć, zalać wodą ,dodać 1/2 łyżeczki soli zagotować, odstawić na 20 min,po tym czasie znów podłączyć i gotować. Na 15 min przed wyłączeniem wlać sok z marchewki i razem gotować,odcedzić. Cebulę, boczek wędzony,pieczarki i śliwki drobniutku pokroić,boczek podsmażyć z cebulą,dodać śliwki i pieczarki,wszystko smażyć na bardzo małym ogniu10 min w dużej patelni. Na koniec dodać fasolę i jeszcze 2 min podsmażać na małym ogniu,posypać pieprzem i posiekaną natką z pietruszki. Smacznego.

Tagi:

śliwki