Pierniczki Katarzynki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, łatwe na każdą kieszeń.

Pierniczki Katarzynki

Składniki:

Pierniczki Katarzynki

 

  • mąka pszenna tortowa 1 kg
  • cukier 75 dag
  • jaja kurze całe 4 szt.
  • masło 25 dag
  • przyprawa korzenna 1 szt.
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczka
  • amoniak do ciast 1/2 łyżeczka
  • kakao 2 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Pierniczki Katarzynki
Cukier przepalić na patelni (35dag), dodać rozpuszczone masło, jajka ubić dodać do korzeni, wlać do mąki i dodać resztę składników. Gotowe ciasto rozwałkować i wykroić z niego pierniczki. Piec w piekarniku ok. 15 min.