Sposób przygotowania:
Pierniczki z imbirem i miodem
Do misy wkładamy make z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękką margarynę posiekaną . Posypujemy cukrem pudrem. Dodajemy jaja, mielony imbir i kakao. Na koniec polewamy miodem . Włączam mikser i na najmniejszych obrotach mieszam do połączenia składników. Dzielę ciasto na 4 części i zawijam w folie spożywczą wkładam na 2 godziny do lodówki .Dzisiaj tematem będą serduszka na choinkę z dziurka specjalnie robione . Mam stary sposób na to by ciasto się nie kleiło i byśmy nie dostawały szału podczas robienia:) Kładziemy ceratę na stół tak aby z jednej i drugiej strony coś na niej stało na by nam się nie ślizgała . Teraz wałkujemy i wycinamy serduszka wyszło mi 60 sztukPotrzebna nam będzie słomka najlepiej taka z Macdonald od szejka robi idealnie dziurki w serduszku .