Sposób przygotowania:
Piernik
1 Mąkę wymieszać z sodą i kakao i przenieść do dużej misk
2 Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę , w trakcie ucierania wbijać po 1 żółtku
3 Dodać powidła , mleko , porcjami wsypywać mąkę , cały czas mieszając. Na końcu dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz ubitą na sztywno pianę z białek.Dokładnie wymieszać .
4 Przelać do dóżej prostokątnej formy posmarowana kasia i wyłożyć papierem do pieczenia Piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni C
2 Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę , w trakcie ucierania wbijać po 1 żółtku
3 Dodać powidła , mleko , porcjami wsypywać mąkę , cały czas mieszając. Na końcu dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz ubitą na sztywno pianę z białek.Dokładnie wymieszać .
4 Przelać do dóżej prostokątnej formy posmarowana kasia i wyłożyć papierem do pieczenia Piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni C