Sposób przygotowania:
Piernik
1- Jajka miksujemy z cukrem
2- Dodajemy margarynę pokrojoną w kostkę i miksujemy na puszysta masę
3- do ciepłego mlek ( pół szk) wkładamy po3 łyżki powideł
4- wlewamy mleko do masy na przemian mąkę z proszkiem i mleko na koniec dodajemy przyprawę do piernika
5- Całość przełóż do wysmarowanej margaryną i posypanej mąką foremki keksowej o długości około 25 cm i piecz w 180st.C. około 40 min.
2- Dodajemy margarynę pokrojoną w kostkę i miksujemy na puszysta masę
3- do ciepłego mlek ( pół szk) wkładamy po3 łyżki powideł
4- wlewamy mleko do masy na przemian mąkę z proszkiem i mleko na koniec dodajemy przyprawę do piernika
5- Całość przełóż do wysmarowanej margaryną i posypanej mąką foremki keksowej o długości około 25 cm i piecz w 180st.C. około 40 min.