kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Piernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać pozostałe składniki i ucierać, na koniec pianę z białek i rodzynki.

Piernik

Składniki:

Piernik

 

  • jajka 5 szt
  • margaryna 1 kostka
  • mąka 3 szkl
  • cukier 1 i 1/2 szkl
  • mleko 1 szkl
  • miód 2 łyżki
  • kakao 1 łyżka
  • soda 2 łyżeczki
  • przyprawa do piernika 1 paczką
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • rodzynki 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Piernik
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać pozostałe składniki i ucierać, na koniec pianę z białek i rodzynki.

Pieczemy 1 godz w temp.180 C stopni. Piernik można przełożyć powidłami.