Sposób przygotowania:
Piernik Gosi
Mleko zagotować w rondelku i odłożyć do wystygnięcia.
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jedno jajko i dokładnie zmiksować. Dodać drugie jajko i też zmiksować. Wymieszać ze sobą mąkę i proszek do pieczenia. Dać do miski ze zmiksowanymi wcześniej składnikami. Połączyć razem ze sobą. Dodać wystudzone mleko. Następnie dodać przyprawę do piernika. Połączyć wszystko razem ze sobą. Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 45 minut w temp. 180 st. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jedno jajko i dokładnie zmiksować. Dodać drugie jajko i też zmiksować. Wymieszać ze sobą mąkę i proszek do pieczenia. Dać do miski ze zmiksowanymi wcześniej składnikami. Połączyć razem ze sobą. Dodać wystudzone mleko. Następnie dodać przyprawę do piernika. Połączyć wszystko razem ze sobą. Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 45 minut w temp. 180 st. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
bajtek
gosia47-47
można, ja nie dodałam i wyszedł też ciemny :D ale można też dodać to na pewno wyjdzie ciemniejszy :D
Znalazłam ten przepis w zeszycie babci i też mnie zszokowało że nie ma kakao i właśnie chciałam spróbować czy wyjdzie ciemny :D i wyszedł :D