Sposób przygotowania:
Ciacho CappuccinoKrok 1
Ubijamy jaja z cukrem na puch, mąkę przesiewamy w raz z kakao i proszkiem do pieczenia dodajemy do jaj i delikatnie mieszamy.
Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto.
Pieczemy w 170 stopniach koło 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i przekładamy na kratkę do ostygnięcia.
Krok 2
Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka i zagotowujemy, dodajemy rozmieszany budyń z cukrem. Zostawiamy do wystygnięcia.
Miksujemy budyń z masłem i spirytusem na gładki krem.
Krok 3
Mleko gotujemy i wlewamy cappuccino do niego, mieszamy i studzimy.Ostudzone mleko ubić z śmietanami fiks.
Żelatynę wsypujemy do szklanki zalewamy zimną wodą, a następnie rozpuszczamy w mikrofali i czekamy do ostudzenia, następnie łączymy z mlekiem.
Kawę rozpuszczalną zaparzamy w 125 ml wody i łączymy z ze spirytusem. Tak przygotowanym ponczem nasączamy biszkopt.
Krok 4
Na biszkopcie rozsmarowujemy masę budyniową, a potem nakładamy masę cappuccino.
Na wierzch posypujemy startą czekoladę i wkładamy do lodówki na około 2 godziny to wystarczy by stężało.