gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Piernik przekładany ( duży)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny piernik przekładany powidłem i posypany cukrem pudrem

Piernik przekładany ( duży) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piernik przekładany ( duży)

 

 

  • powidło
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Piernik przekładany ( duży)
Margarynę, miód - roztopić. Jajka utrzeć z cukrem, wlać margarynę z miodem wymieszać utrzeć. Następnie dodać mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 12 godzin w zimne miejsce. Na drugi dzień przygotowane ciasto zamieszać wylać na blaszkę posmarowaną i wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180. Gotowy piernik przekroić na pół przełożyć powidłem. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Piernik przekładany ( duży)
Przygotowane ciasto odkładamy na 12 godzin
Piernik przekładany ( duży)
Ciasto wylewamy do posmarowanej blaszki pieczemy
Piernik przekładany ( duży)
Upieczony ostudzony piernik przekrawamy na pół
Piernik przekładany ( duży)
Piernik smarujemy powidłem składamy posypujemy cukrem