Sposób przygotowania:
Piernik trochę inaczej z bakaliami1.
 
Do miski włożyć kostkę masła i dosypać cukier, zmiksować.
2.
 
Dodać prawdziwy miód i dalej miksować.
3.
 
Dodawać po jednym całym jajku nie przerywając miksowania.
4.
 
Wsypać mąkę pszenną i dalej miksować.
5.
 
Wlać mleko, cały czas miksując.
6.
 
Na końcu wsypać kakao, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie zmiksować.
7.
 
Dodać bakalie: rodzynki sułtańskie, wiśnie suszone i orzeszki piniowe. Wymieszać łopatką.
8.
 
Przełożyć do dwóch foremek, u mnie silikonowe, więc nie trzeba ich smarować.
9.
 
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez 1 godzinę.
10.
 
Ostudzone pierniki posypać cukrem pudrem. Smacznego !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
