Sposób przygotowania:
Piernik trochę inaczej z bakaliami1.

Do miski włożyć kostkę masła i dosypać cukier, zmiksować.
2.

Dodać prawdziwy miód i dalej miksować.
3.

Dodawać po jednym całym jajku nie przerywając miksowania.
4.

Wsypać mąkę pszenną i dalej miksować.
5.

Wlać mleko, cały czas miksując.
6.

Na końcu wsypać kakao, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie zmiksować.
7.

Dodać bakalie: rodzynki sułtańskie, wiśnie suszone i orzeszki piniowe. Wymieszać łopatką.
8.

Przełożyć do dwóch foremek, u mnie silikonowe, więc nie trzeba ich smarować.
9.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez 1 godzinę.
10.

Ostudzone pierniki posypać cukrem pudrem. Smacznego !