nunciaaa

nunciaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Piernik z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczny piernik z kremem smietanowo-galaretkowym

Piernik z kremem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piernik z kremem

 

  • 1 jajo
  • 1 szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki dżemu
  • 2 łyżki kakao
  • Krem:
  • 2 śmietanki 30%
  • 2 galaretki wiśniowe

Sposób przygotowania:

Piernik z kremem
Do miski wrzucamy jajo oraz cukier.Wszystko dokładnie mieszamy.Następnie dodajemy mąkę mieszamy i dodajemy proszek oraz sodę.Powoli również dodajemy nasze mleko oraz olej. Wszystko dokładnie mieszamy.Gdy wymieszamy wszystkie grudki dodajemy nasz dżem oraz cynamon.Mieszamy i na koniec dodajemy nasze kakao. Pieczemy w 160 stopniach 45 minut. Krem: Ubijamy śmietankę 30% i dodajemy do tego naszą wystygnietą już wcześniej zaparzoną galaretkę. Przekrajamy wystygnięty placek w pół nakładamy krem i przykrywamy jedną półówką.
Piernik z kremem
Nasze gotowe ciasto ze wszystkimi składnikami
Piernik z kremem
Nasz gotowy krem ze smietanki oraz galaretki (można dodać jkis owoc)
Piernik z kremem
Placek wystygnięty przekrajamy na 2 części
Piernik z kremem
Na jedną część wykładamy nasz smietanowo-galaretkowy krem

Tagi:

piernik ciasto