Sposób przygotowania:
Piernik z masą budyniową
Budyń gotuję w 400 ml mleka, odstawiam do wystudzenia. Następnie ucieram z masłem na puszystą masę.
Do garnuszka przekładam miód, dodaję przyprawę do piernika i cynamon, mieszając doprowadzam do zagotowania. Odstawiam na bok aby dobrze ostygło.
Żółtka ucieram z cukrem, osobno białka ubijam z odrobinką soli na sztywno. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia. Do utartych żółtek dodaję miód i mąkę z proszkiem, mieszam i łączę z ubitą pianą.
Ciasto przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wkładam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piekę około 40 minut.
Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu placka przecinam na połowę, i przekładam masą budyniową. Wierzch smaruję (sporządzoną wg opisu na opakowaniu) polewą czekoladową, i posypuję wiórkami czekoladowymi.
Do garnuszka przekładam miód, dodaję przyprawę do piernika i cynamon, mieszając doprowadzam do zagotowania. Odstawiam na bok aby dobrze ostygło.
Żółtka ucieram z cukrem, osobno białka ubijam z odrobinką soli na sztywno. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia. Do utartych żółtek dodaję miód i mąkę z proszkiem, mieszam i łączę z ubitą pianą.
Ciasto przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wkładam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piekę około 40 minut.
Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu placka przecinam na połowę, i przekładam masą budyniową. Wierzch smaruję (sporządzoną wg opisu na opakowaniu) polewą czekoladową, i posypuję wiórkami czekoladowymi.
-Natka-
zbysiowa
Częstuj się Natko, smacznego:))
zewa
zbysiowa
Dziękuję Ewciu, był naprawdę smaczny:)
edytaha
Szkoda, że już nie ma...
Bahus
Malgosia*Ieper
zbysiowa
Malgosiu, smak wg gustu;)