Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Piernik z masą grysikową wg Madija

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

połączenie piernika z mazurkiem

Piernik z masą grysikową wg Madija

Składniki:

Piernik z masą grysikową wg Madija

 

  • 1 kostka margaryny
  • 3 szklanki maki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • 1 przyprawa do piernika
  • 1 kostka masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka ugotowanego grysiku
  • Polewa czekoladowa
  • Powidła

 

Sposób przygotowania:

Piernik z masą grysikową wg Madija
Margaryne posiekać z mąką. Dodać cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do pierniak i kakao. Wyrobic na ciasto. Podzielic na trzy części. Każda z nich upiec osobno. Piec w 180 stopniach. Masło utrzec na puszystą masę. Dodać cukier puder i zmiksować. Cały czas miksując dodawac po jednej łyżce grysiku. Pierwsze ciasto po ostudzeniu posmarować powidłami, a nastepnie masą, przykryć drugim i znów posmarować. Ostatnie ciasto polac polewą czekoladową.