Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Piernik z miodem i kawą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczne i aromatyczne ciasto. Można go przełożyć marmoladą i oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.

Piernik z miodem i kawą

Składniki:

Piernik z miodem i kawą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Piernik z miodem i kawą
Miód rozpuścić w ciepłej kawie i ostudzić. Żółtka z cukrem utrzeć do białości, połączyć z margaryną. Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo miód z kawą i mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej formy keksowej i piec do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni.