alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Piernik z piwem i pistacjami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Piernik z piwem i pistacjami

Piernik z piwem i pistacjami

Składniki:

Piernik z piwem i pistacjami

 

Sposób przygotowania:

Piernik z piwem i pistacjami
Podgrzać 2 łyżki cukru. Zalać piwem. Wlać miód. Zagotować. Wsypać przyprawę do piernika. Lekko podsmażyć. Zdjąć z ognia. Schłodzić. Utrzeć masło z pozostałym cukrem. Wlać żółtka i połowę zimnego miodu. Dokładnie wymieszać. Z białek ubić pianę. Połączyć z ciastem. Następnie wymieszać z resztą mąki. Wlać pozostały miód. Posiekać orzechy. Dodać. Dokładnie wymieszać. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Piec w temp. 190 st. C przez 60 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, polać polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu, posypać pistacjami.