BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Piernik z powidlami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny pierniczek ja bardzo czesto robie na swieta.

Piernik z powidlami

Składniki:

Piernik z powidlami

 

  • Slkadniki: 4 szkl maki tortowej,
  • 2 szkl cukru,
  • 2 szkl mleka,
  • Sloik powidel, lub dzemu sliwkowego(310g),
  • 250 g margaryny, 2 jajaka,
  • 2 opkawania przypraw do piernikow, 4 lyzeczki kakao, 2 lyzeczki sody oczyszczonej.
  • Gotowa polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Piernik z powidlami
Margaryne roztopic i ostudzic. Jajka utrzec z cukrem i przyprawa do piernikow. Dodawac stopniowo pozostale skladniki, dokladnie ucierajac. Ciasto wlewac do wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka tarta blachy. Piec okolo 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni . Ostudzony piernik polac gotowa polewa czekoladowa. i dowolnie udekorowac. Smacznego!!!