iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Piernikowy krem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Przepis zaczerpnięty z kuchni Diamant i wart polecenia bo krem wychodzi bajecznie pyszny.

Piernikowy krem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Piernikowy krem

 

Sposób przygotowania:

Piernikowy krem
Ciasteczka rozkruszyć na proszek, dodać pokruszoną czekoladę. Miód, cukier i mleko zagotować i gorącym zalać pierniczki, wymieszać do uzyskania jednolitej masy i rozpuszczenia się czekolady na koniec dodać olej i wymieszać po przestudzeniu przełożyć do słoiczków i przechowywać w lodówce. Jak długo można przechowywać to nie wiem bo obawiam się, że u mnie nie wytrzyma jednego dnia :)
Piernikowy krem
Ciasteczka rozkruszyć na proszek i dodac czekoladę
Piernikowy krem
pokruszone ciasteczka zalać mlekiem i wymieszać

Tagi:

czekolada