Sposób przygotowania:
Wigilijne pierogi ze słodką kapustą i grzybamiSposób przygotowania
Kapustę przekroić na 4 części i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przestudzić i pokroić drobniutko. Namoczyć grzyby, ugotować i również drobno pokroić.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną drobniutko cebulę. Dodać kapustę i dusić. Dodać grzyby razem z wywarem i w dalszym ciągu dusić. Dodać pieprz i sól do smaku. Odparować i wystudzić.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Wykrawać krążki, nakładać farsz i zalepiać. Gotować partiami w osolonej wodzie. Jak pierogi wypłyną, wyławiać i układać na płaskim półmisku. Podawać przesmażone na oleju.
Smacznego.
mocsłodkości
ewaeu
Przez żołądek do serca :) Miło, dzięki :)
lukrowanepierniczki