agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Pierogi jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniałe pierożki którego wykonania nauczyła mnie mama. Ciasto i farsz wystarczy na ok. 40 pierogów.

Pierogi jagodowe

Składniki:

Pierogi jagodowe

 

Sposób przygotowania:

Pierogi jagodowe
Jagody umyć i oczyścić. Wymieszać z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Wciągnie wodę z jagód. Żeby nie było wody jak rozpuści się cukier. Mąkę i wodę i sól wymieszać z masłem. Ciasto zagnieść i rozwałkować. Dodawać farsz i zacząć formować pierożki. Gotować ok. 2-3 minuty w lekko osolonej wodzie. Można podawać ze śmietaną. Dla dekoracji posypać jagodami.

Tagi:

pierogi danie