pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Pierogi makaronowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

bardzo dobre, świetne, polecam

Pierogi makaronowe

Składniki:

Pierogi makaronowe

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi makaronowe
Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, zrobić z niej kopkę. Następnie zrobić w niej rowek i dodać jajko. Później wlać do tego mleko i wyrabiać dość wolne ciasto. Potem powstałe ciasto rozwałkować. Makaron ugotować w osolonej wodzie jak podano na opakowaniu. Odcedzić. Brać po trochu dawać na ciasto i wykrawać pierogi. Zagotować wodę, wrzucić pierogi i gotować koło 4 minut. Po tym czasie wyjąć, dać na talerz, polać śmietaną, posypać cukrem.