Sposób przygotowania:
Pierogi mięsne
Przygotowujemy ciasto. Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy sól, olej i ugniatając dodajemy po trochę wody, tyle aby ciasto nie było twarde ani rzadkie, tylko ma odchodzić od rąk. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółka.
Przygotowujemy farsz. Mięsko mielimy, do mielonego mięska dodajemy posiekana kolendrę i pietruszkę, przyprawiamy kminkiem, papryka słodką, papryka ostrą, solą, pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowany farsz przysmażamy na patelni, do czasu aż mięsko będzie usmażone. Gotowym farszem nadziewamy krążki, formujemy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie. Pierożki można podawać z usmażona cebulką.
Smacznego
Przygotowujemy farsz. Mięsko mielimy, do mielonego mięska dodajemy posiekana kolendrę i pietruszkę, przyprawiamy kminkiem, papryka słodką, papryka ostrą, solą, pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowany farsz przysmażamy na patelni, do czasu aż mięsko będzie usmażone. Gotowym farszem nadziewamy krążki, formujemy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie. Pierożki można podawać z usmażona cebulką.
Smacznego