pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pierogi mięsne 4 pieprze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

mocno pieprzowe pierogi

Pierogi mięsne 4 pieprze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi mięsne 4 pieprze

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi mięsne 4 pieprze
Ciasto robimy wg przepisu "Ciasto pierogowe elastyczne" z tą różnicą, że zamiast masła sklarowanego dodajemy oliwę. Ilość ta sama. Mięso mielone łączymy z drobno pokrojonym czosnkiem, majeranki, solą i pieprzami. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie smażymy na patelni do zarumienienia. Odstawiamy do wystygnięcia i taki farsz nakładamy na ciasto pierogowe. Zlepiamy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy z prażonym boczkiem i/lub cebulką.
Pierogi mięsne 4 pieprze
Przed smażeniem
Pierogi mięsne 4 pieprze
Farsz
Pierogi mięsne 4 pieprze
Ulepione pierogi