iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pierogi mięsno-makaronowe

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moja rodzina bardzo lubi pierogi, staram się zmieniać farsz oraz sposób podania, z taką zasmażką smakują świetnie.

Pierogi mięsno-makaronowe

Składniki:

Pierogi mięsno-makaronowe

 

  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej,
  • 1/3 szklanki oleju,
  • łyżeczka soli,
  • ciepła woda.
  • Farsz:
  • 1/2 opakowania makaronu ryżowego,
  • 20 dag mięsa wieprzowego mielonego,
  • 4 pomidory,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 cebule,
  • 3 łyżki masła.

Sposób przygotowania:

Pierogi mięsno-makaronowe
Z podanych składników zagniatamy ciasto, odstawiamy. Makaron zaparzamy gorącą słoną wodą, mięso smażymy, dodajemy posiekane w kostkę pomidory, solimy, pieprzymy, dodajemy pocięty makaron. Ciasto należy rozwałkować, następnie wycinamy kubkiem koło, Nakładamy porcję farszu, zwilżamy brzegi i sklejamy, brzegi również. Pierogi gotujemy 3 minuty w słonym wrzątku. Masło roztapiamy na patelni i podsmażamy posiekaną cebulkę, polewamy tym pierogi.