Sposób przygotowania:
Smażone pierogi z kabanosową zasmażką
Pierogi z mięsem kupujemy lub robimy sami (ja użyłam moich pierogów z mięsem i serem, które miałam zamrożone).
Zasmażka:
Na patelni rozpuszczamy masło. Kabanosy kroimy w krążki. Cebulę kroimy w kostkę. Na rozpuszczone masło wsypujemy kabanosy i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy cebulkę i dusimy do czasu aż cebulka nabierze żółtawego koloru.
Pierogi odsmażamy na patelni na maśle z obu stron na złoty kolor. Na przesmażone pierogi wylewamy przygotowaną gorącą zasmażkę.
Smacznego :)
Zasmażka:
Na patelni rozpuszczamy masło. Kabanosy kroimy w krążki. Cebulę kroimy w kostkę. Na rozpuszczone masło wsypujemy kabanosy i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy cebulkę i dusimy do czasu aż cebulka nabierze żółtawego koloru.
Pierogi odsmażamy na patelni na maśle z obu stron na złoty kolor. Na przesmażone pierogi wylewamy przygotowaną gorącą zasmażkę.
Smacznego :)