karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Smażone pierogi z kabanosową zasmażką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne pierogi mięsne z kabanosową zasmażką.

Smażone pierogi z kabanosową zasmażką

Składniki:

Smażone pierogi z kabanosową zasmażką

 

  • 2 kabanosy
  • 2 cebule
  • masło do smażenia
  • pierogi z mięsem (kupne lub zrobione samemu - przepis "Razowe pierogi z mięsem i serem")

Sposób przygotowania:

Smażone pierogi z kabanosową zasmażką
Pierogi z mięsem kupujemy lub robimy sami (ja użyłam moich pierogów z mięsem i serem, które miałam zamrożone).
Zasmażka:
Na patelni rozpuszczamy masło. Kabanosy kroimy w krążki. Cebulę kroimy w kostkę. Na rozpuszczone masło wsypujemy kabanosy i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy cebulkę i dusimy do czasu aż cebulka nabierze żółtawego koloru.
Pierogi odsmażamy na patelni na maśle z obu stron na złoty kolor. Na przesmażone pierogi wylewamy przygotowaną gorącą zasmażkę.
Smacznego :)