mp112

mp112

Kucharz
[Przepisów: 7]

Pierogi na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i tanie danie obiadowe.Pierogi jeszcze lepiej smakują odsmażane.

Pierogi na ostro

Składniki:

Pierogi na ostro

 

  • CIASTO:
  • 0,5 kg mąki
  • szczypta soli
  • olej
  • ciepla woda (do wchłonięcia mąki)

 

  • FARSZ:
  • ugotowane ziemniaki (mogą być z poprzedniego dnia)
  • majeranek
  • łyżeczka ostrej papryki w proszku

 

Sposób przygotowania:

Pierogi na ostro
Zagniatamy ciasto z podanych składników,wałkujemy i wycinamy krążki średnicy szklanki.Ugotowane ziemniaki,mielimy w maszynce aby nie było grudek,dodajemy majeranek i paprykę.Formujemy pierogi.Gotujemy w osolonej wodzie.Podajemy okraszone tłuszczem wymieszanym z odrobiną ostrej papryki SMACZNEGO!