Sposób przygotowania:
Pierogi pieczone z kaszą i serkiem kozim
Farsz: Gotuję kaszę według przepisu na opakowaniu. Na patelni smażę drobno pokrojoną cebulkę, ugotowaną kaszę, dodaję ser, dobrze mieszam i doprawiam do smaku.
Ciasto: Drożdże zasypuję cukrem, zalewam je wodą, dodaję mąkę, sól, paprykę ostrą, paprykę słodką, oregano i olej. Zagniatam ciasto i odstawiam je do wyrośnięcia na godzinę.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowuję, wykrawam kółka, nakładam farsz i zlepiam pierożki. Układam je na blaszce, przykrywam ściereczką i odstawiam na 20 minut. Wyrośnięte smaruję rozkłóconym jajkiem i piekę w rozgrzanym do 190' piekarniku około 20 minut.
Ciasto: Drożdże zasypuję cukrem, zalewam je wodą, dodaję mąkę, sól, paprykę ostrą, paprykę słodką, oregano i olej. Zagniatam ciasto i odstawiam je do wyrośnięcia na godzinę.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowuję, wykrawam kółka, nakładam farsz i zlepiam pierożki. Układam je na blaszce, przykrywam ściereczką i odstawiam na 20 minut. Wyrośnięte smaruję rozkłóconym jajkiem i piekę w rozgrzanym do 190' piekarniku około 20 minut.
zbysiowa
Miłość w brzuchu mam
Myślę, że po spróbowaniu to i więcej niż dwa :D
Silver