gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Pierogi po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne pikantne naleśniki

Pierogi po meksykańsku

Składniki:

Pierogi po meksykańsku

 

  • 1 pęczek dymki
  • 3 różnokolorowe papryki
  • 1/3 szkl. oleju
  • 25 dag mięsa
  • rozmaryn
  • sól, pieprz
  • chili
  • 50 dag twarogu
  • 75 ml. mleka
  • 2 jajka
  • 50 dag mąki
  • torebka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kon. pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

Pierogi po meksykańsku
Z twarogu, mąki, oleju, mleka, 1 jajka, proszku do pieczenia i szczypty soli wyrób ciasto. rozwałkuj na stolnicy i podziel na dość duże placki. Usmaż mięso na oleju tak, aby uzyskało konsystencję kaszki. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, podsmaż, połącz z pokrojoną w kostkę paprykę, dalej smażąc, dołóż koncentrat pomidorowy, podlej wodą, przypraw solą, pieprzem i chili, gotuj do odparowania wody, dla zagęszczenia masy można dodać łyżkę mąki. Przestudzony farsz nakładaj na przygotowane placki, składaj i zlepiaj brzegi. Pierogi posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku ok. 15 min.