gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Pierogi z meksyku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciekawy pomysł na pierogi z piecyka.

Pierogi z meksyku

Składniki:

Pierogi z meksyku

 

  • 3 różnokolorowe papryki
  • 90 ml oleju
  • 1 pęczek dymki
  • 25 dag mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 25 dag twarogu
  • 2 jajka
  • 75 ml mleka
  • 50 dag mąki
  • 1 torebka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z meksyku
Na 1 łyżce oleju usmaż drobno rozdrobnione mięso. Dodaj cebulę czosnek i papryki. Przypraw pieprzem, solą i chili. Dodaj koncentrat pomidorowy. Gotuj ok 5 minut. Ostudź. Twaróg, mąkę, mleko, 1 jajko, proszek do pieczenia i resztę oleju połącz na jednolite ciasto. Rozwałkuj i wycinaj duże kawałki. Napełniaj je farszem mięsnym, składaj na pół i dokładnie pozlepiaj brzegi. Pozostałe jajko roztrzep widelcem i posmaruj nim pozlepiane pierogi. Piecz ok 20 min.