mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

pierogi ruskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

tradycyjne pierogi ruskie

pierogi ruskie

Składniki:

pierogi ruskie

 

  • 3 szklanki mąki
  • jajo
  • łyżka oleju
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • sól
  • 50 dag twarogu
  • 8 ziemniaków ugotowanych
  • 2 cebule
  • olej
  • przyprawa, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

pierogi ruskie
Zagnieć ciasto z podanych składników, ziemniaki ostudź i obierz. Zemlej razem z twarogiem. Cebulę obierz, posiekaj i usmaż na złoto na łyżce oleju. Dodaj do ziemniaków i przypraw przyprawą na przykład Maggi, pieprzem i solą. Wymieszaj. Ciasto rozwałkuj na placek. Szklanką wykrój z niego krążki. Na każdy placek nałóż trochę farszu i zlep ciasto. Przygotuj wrzącą osoloną wode i dodaj do niej trochę oleju. Włóż do niej pierogi. Gotuj do momentu, aż wypłyną. Podawaj z masłem