Delikatne ciasto i kremowe nadzienie z białego sera i ziemniaków sprawia ,że pierogi ruskie to jedno z najsłynniejszych tradycyjnych dań w Polsce. Okraszone różnymi dodatkami stanowią wyśmienite danie obiadowe.
Pierogi ruskie to nazwa, która najczęściej przypisywana jest temu daniu. Każdy, kto zastanawia się skąd pochodzą powinni wiedzieć, że swoje korzenie mają na Ukrainie. Gdy Lwów i jego okolice zostały po wojnie włączone do ZSRR , przyjęto nazwę i na stałe zagościła w naszym języku.
Smak tkwi w prostocie tego dania. Zarówno gotowane, jak i smażone pierogi świetnie smakują w towarzystwie podduszonych pieczarek, cebulki oraz kwaśnej śmietany. Jedną z najbardziej lubianych form okrasy jest podsmażany boczek, który dopełnia całą potrawę.
Polskie, czy ruskie, nazwa nie zmieni faktu, że są przepyszne! Z okrasą lub bez mogą być przygotowywane przez okrągły rok. Wśród zamieszczonych przepisów znajduje się wiele inspirujących przepisów, do których warto sięgnąć w poszukiwaniu pomysłów!
Smak tkwi w prostocie tego dania. Zarówno gotowane, jak i smażone pierogi świetnie smakują w towarzystwie podduszonych pieczarek, cebulki oraz kwaśnej śmietany. Jedną z najbardziej lubianych form okrasy jest podsmażany boczek, który dopełnia całą potrawę.
Polskie, czy ruskie, nazwa nie zmieni faktu, że są przepyszne! Z okrasą lub bez mogą być przygotowywane przez okrągły rok. Wśród zamieszczonych przepisów znajduje się wiele inspirujących przepisów, do których warto sięgnąć w poszukiwaniu pomysłów!