angel35

angel35

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Pierogi ruskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierożki jak u mamy można je jeśc ze śmietaną lub z tłuszczykiem...

Pierogi ruskie

Składniki:

Pierogi ruskie

 

  • 35dkg sera białego-około3szklanki mąki pszennej-3/4szklanki letniej wody-jajko-mała cebulka-olej- pieprz

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie
Farsz:Ziemniaki gotujemy, studzimy następnie przepuszczamy przez praskę, dodajemy zmielony twaróg, podsmażamy cebulkę i dodajemy pieprz do smaku.Ciasto:mąkę,jajko,wodę wyrabiamy ze sobą,wałkujemy ciasto,wycinamy kółka szklanką dodajemy farsz i zlepiamy. Pierogi gotujemy około 6minut w osolonej wodzie.