Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

pierogi ruskie (farsz)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

to moje ulubione pierogi, można je podawać z smażoną cebulką, boczkiem, czerwonym barszczem, ja najbardziej lubię z kwaśną śmietaną

pierogi ruskie (farsz)

Składniki:

pierogi ruskie (farsz)

 

Sposób przygotowania:

pierogi ruskie (farsz)
Ziemniaki i ser przekręcamy przez maszynkę do mielenia mięsa (w najgorszym wypadku ziemniaki można przecisnąć przez praskę a ser rozgnieść widelcem, jednak farsz zmielony maszynką jest bardziej kremowy), doprawiamy i dokładnie mieszamyPierogi wrzucamy osolony wrzątek z dodatkiem oleju i gotujemy jeszcze około 2 minuty od wypłynięcia.