peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 226]

Pierogi ruskie pikantne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierogi ruskie w wersji pikantnej

Pierogi ruskie pikantne Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi ruskie pikantne

 

  • Ciasto na pierogi:
  • 50 dag mąki
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie pikantne
Biały ser wraz z ziemniakami mielimy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i rumienimy na oleju. Dodajemy do zmielonego sera i ziemniaków - mieszamy doprawiając solą, pieprzem i paprykami.. Wyrabiamy elastyczne ciasto z mąki, wody i soli. Rozwałkowujemy cienko i wycinamy szklanką krążki na pierogi. Na każdy krążek nakładamy farsz i zaklejamy dokładnie brzegi. Wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy około 3 - 5 minut.
Pierogi ruskie pikantne
Ruskie pierogi - smaczniejsze w wersji pikantnej