Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 662]

Zawijane roladki w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 11
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

Zawijane roladki w kapuście

Składniki:

Zawijane roladki w kapuście

 

  • 1kg schabu
  • 2 cebule
  • 2 ogórki kiszone
  • 10 dag szynki z indyka w plastrach
  • ½ kg pieczarek
  • 2 papryki czerwone
  • ½ główki kapusty włoskiej
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka miodu
  • Szczypta chili
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Zawijane roladki w kapuście

I

Zawijane roladki w kapuście
Przygotowanie mięsa oraz farszu, mięso myjemy, osuszamy, kroimy, rozbijamy i układamy na środku farsz.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i na każdym kawałku układam obraną, pokrojoną w piórka cebule oraz pokrojone w słupki ogórki.

II

Zawijane roladki w kapuście
Zwijanie mięsa w roladki, owijanie szynką i pieczenie w rozgrzanym piekarniku.

2. Mięso zwijam w roladki i zawijam w szynkę. Układam w naczyniu żaroodpornym i piekę 40 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.

III

Zawijane roladki w kapuście
Przygotowanie sosu warzywnego oraz zagęszczenie.

W tym czasie, co piekę mięso robię sos warzywny. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone plasterki pieczarki i umytą, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę. Następnie dodaję drobno pokrojoną kapustę włoską i podlewam jedną szklanką wody. Gotuję około piętnastu minut.
Na koniec wlewam sos sojowy, ocet, miód, ketchup i wsypuję sól, pieprz oraz chili.
Sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i łączę z upieczonymi roladkami.

IV

6. Gotowe.
7. Smacznego.