Sposób przygotowania:
Zawijane roladki w kapuścieI
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i na każdym kawałku układam obraną, pokrojoną w piórka cebule oraz pokrojone w słupki ogórki.
II
2. Mięso zwijam w roladki i zawijam w szynkę. Układam w naczyniu żaroodpornym i piekę 40 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
III
W tym czasie, co piekę mięso robię sos warzywny. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone plasterki pieczarki i umytą, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę. Następnie dodaję drobno pokrojoną kapustę włoską i podlewam jedną szklanką wody. Gotuję około piętnastu minut.
Na koniec wlewam sos sojowy, ocet, miód, ketchup i wsypuję sól, pieprz oraz chili.
Sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i łączę z upieczonymi roladkami.
IV
6. Gotowe.
7. Smacznego.