Sposób przygotowania:
Pierogi Wigilijne z farszem
Na przygotowaną stolnicę wysypałam mąkę w której po wymieszaniu z solą zrobiłam kopczyk. Tam wbiłam jajo i wlałam przegotowaną wodę. Wszystko bardzo dobrze zagniotłam na ciasto które cienko rozwałkowałam. Z ciasta kroiłam kwadraty. Na każdy z nich kładłam łyżeczkę mięsa mielonego z podsmażoną cebulką. Zaklejałam. Tak przygotowane pierogi gotowałam na wrzącej wodzie z dodatkiem oleju.
zewa
edytaha
Gosia85
zewa
Masz rację, ale skoro tradycją jest, że się nie jada dań mięsnych to w nazwie nie powinno być Wigilijne tylko po prostu pierogi z mięsem. Takie oczywiście jest moje zdanie. A przepis jak i inne pozostawia wiele do życzenia.
Gosia85
Nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z Tobą...:) a przepisy dokładnie,są straszne
MagdaMM