Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pierogi z białym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Farsz do tych pierogów robi się bardzo szybko.Są bardzo smaczne.Bardzo lubię takie pierogi,więc często je robię.

Pierogi z białym serem

Składniki:

Pierogi z białym serem

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • pół łyżeczki soli
  • około 1 szklanka ciepłej wody

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z białym serem
Z podanych składników zagniatamy mięciutkie ciasto stopniowo wlewając wodę.Cebulę drobno kroimy i smażymy na maśle,usmażoną studzimy.Połowę dajemy do sera białego przyprawiamy solą i pieprzem ,całość mieszamy. Ciasto wałkujemy na stolnicy ,szklanką wykrawamy kółka,nakładamy farsz i zlepiamy formując pierogi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.Odcedzamy .Podajemy gorące polane pozostałym masłem z cebulką.