Sposób przygotowania:
Pierogi z białym serem
Wszystkie składniki na ciasto oprócz wody przełożyć do miski. Wody dolewamy tyle, aby udało się zagnieść ciasto.
Rozwałkowujemy je i wycinamy za pomocą szklanki kółka. Ser mielimy, dodajemy do niego cukier, żółtka i mąkę.
Wyrabiamy farsz.
Na każdy krążek ciasta wykładamy nieco farszu i zlepiamy pierogi. Końce można przycisnąć widelcem, aby był wzorek.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie około dwie minuty, aż pierogi wypłyną na wierzch. Odcedzić.
Podajemy ze śmietaną i cukrem.
Rozwałkowujemy je i wycinamy za pomocą szklanki kółka. Ser mielimy, dodajemy do niego cukier, żółtka i mąkę.
Wyrabiamy farsz.
Na każdy krążek ciasta wykładamy nieco farszu i zlepiamy pierogi. Końce można przycisnąć widelcem, aby był wzorek.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie około dwie minuty, aż pierogi wypłyną na wierzch. Odcedzić.
Podajemy ze śmietaną i cukrem.