Sposób przygotowania:
Pierogi z bigosem
Z wtorkowej kolacji została mi mała miseczka bigosu i wpadłam na pomysł jak go wykorzystać, bo za nic bym go nie wyrzuciła do kosza. Bigos jest wykonany według przepisu na bigos z trzech rodzajów kapust. Bigos zmiksowałam na papkę w blenderze.Mąkę przesypać do miski, dodać mąkę ziemniaczaną i szczyptę soli. Wymieszać. Stopniowo dolewać wodę i wyrabiać ciasto. Wyrabiać tak długo aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Zrobić kulę, podzielić na 4 części. Wziąć jedną część i rozwałkować na cienki placek i wyciąć kwadraty.Łyżeczką nakładać zmiksowany bigos i zlepiać pieroga-kwadrat złożyć na pół po przekątnej i zlepić w trójkąt. czynność powtarzać do momentu gdy skończy się ciasto albo farsz.W dużym garnku zagotować wodę z olejem i sola. partiami wrzucać pierogi. Gdy wypłynął na powierzchnię gotować je około 2-3 minut. Wyjmować łyżka cedzakową. Pierożki podawać z barszczykiem. Smacznego!


