Sposób przygotowania:
Pierogi z byle czym
2 szklanki mąki połączyć ze szczyptą soli.Wbić jajko.Wlać 1 łyżkę oleju i ciepłą wodę.Energicznie zagnieść ciasto. Ziemniaki zagotować i przepuścić przez praskę i odstawić do ostygnięcia.Na suchej patelni podsmażyć 3 łyżki mąki na brązowy kolor.Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.Wymieszać. Ciasto rozwałkować,następnie szklanką wykroić krążki. Na każdy nałożyć łyżkę farszu.Brzegi pierogów starannie skleić,by podczas gotowania farsz nie wypłynął na zewnątrz. Pierogi wrzucić do wrzątku z dodatkiem oleju i soli,po czym czekać,aż wypłyną na wierzch.Pierogi po ugotowaniu wyłożyć na patelnię i podsmażyć na rozgrzanym oleju.Podawać na gorąco ze skwarkami.
edytaha
edytaha