WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Pierogi z drobiowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi z mięciutkiego ciasta z farszem z mięsa drobiowego z piersi koguta wiejskiego i z podrobami: wątróbkami i żołądkami.

Pierogi z drobiowym farszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z drobiowym farszem

ciasto

farsz

  • 1 duża pierś z koguta z rosołu
  • 2 wątróbki drobiowe z rosołu
  • 2 żołądki drobiowe z rosołu
  • 1 duża marchewka z rosołu
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • 0,5 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Pierogi z drobiowym farszem

ETAP 1:

Mięso z piersi, wątróbki i żołądki oraz marchewkę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju i również zmielić.

Dodać do mięsa. Farsz przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i majonezem i wymieszać.

Mleko zagotować. Mąkę wsypać do miski. Dodać sól i żółtka i wymieszać. Wlać gorące mleko. Wymieszać łyżką a następnie zagnieść elastyczne ciasto rękami.

Ciasto podzielić na kilka kawałków i każdy rozwałkować na grubość kilku milimetrów. Z ciasta wycinać krążki. Na każdy krążek nakładać łyżeczkę farszu i sklejać pieroga.

Gotowe pierogi odkładać na bawełniany czysty ręcznik. W garnku zagotować wodę, osolić i wkładać pierogi.

Gotować je ok. 3 min. od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na półmiski.

Pierogi z drobiowym farszem
Pierogi po ugotowaniu wyłożone na półmiski
Pierogi z drobiowym farszem
Pierogi z farszem drobiowym w trakcie gotowania
Pierogi z drobiowym farszem
Ulepione pierogi odłożone na bawełnianą ściereczkę
Pierogi z drobiowym farszem
porcja farszu nałożona na krążek ciasta pierogowego

Tagi:

danie pierogi