Sposób przygotowania:
Pierogi z drobiowym farszemETAP 1:
Mięso z piersi, wątróbki i żołądki oraz marchewkę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju i również zmielić.
Dodać do mięsa. Farsz przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i majonezem i wymieszać.
Mleko zagotować. Mąkę wsypać do miski. Dodać sól i żółtka i wymieszać. Wlać gorące mleko. Wymieszać łyżką a następnie zagnieść elastyczne ciasto rękami.
Ciasto podzielić na kilka kawałków i każdy rozwałkować na grubość kilku milimetrów. Z ciasta wycinać krążki. Na każdy krążek nakładać łyżeczkę farszu i sklejać pieroga.
Gotowe pierogi odkładać na bawełniany czysty ręcznik. W garnku zagotować wodę, osolić i wkładać pierogi.
Gotować je ok. 3 min. od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na półmiski.