Sposób przygotowania:
Pierogi z gotowaną wołowiną
Pokroić cebulę bardzo drobno i usmażyć na oleju na rumiano .Mięso zmielić i zmieszać z cebulą . Posolić i posypać pieprzem do smaku.
Zrobić ciasto na pierogi z mąki , wody , jajka i szczypty soli. Dobrze wyrobić . Wałkować na posypanym mąka blacie ( resztę ciasta przykrywać żeby nie wyschło).Kroić na paski a potem na kwadraty .Na każdy kłaść łyżeczkę farszu i zlepiać pieroga . Układać pierogi na posypanej mąką tacce . Przykryć do czasu gotowania .
Gotować w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
Wyjmować łyżką cedzakową .Podawać polane masłem z bułką tartą albo skwarkami .
Zrobić ciasto na pierogi z mąki , wody , jajka i szczypty soli. Dobrze wyrobić . Wałkować na posypanym mąka blacie ( resztę ciasta przykrywać żeby nie wyschło).Kroić na paski a potem na kwadraty .Na każdy kłaść łyżeczkę farszu i zlepiać pieroga . Układać pierogi na posypanej mąką tacce . Przykryć do czasu gotowania .
Gotować w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
Wyjmować łyżką cedzakową .Podawać polane masłem z bułką tartą albo skwarkami .