alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Pierogi z gotowaną wołowiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Trochę jest przy pierogach roboty ale są bardzo smaczne

Pierogi z gotowaną wołowiną

Składniki:

Pierogi z gotowaną wołowiną

 

  • 30 dag wołowiny gotowanej z zupy
  • 30 dag mąki
  • 1 jajko
  • sól
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz mielony
  • 1/2 szklanki letniej wody

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z gotowaną wołowiną
Pokroić cebulę bardzo drobno i usmażyć na oleju na rumiano .Mięso zmielić i zmieszać z cebulą . Posolić i posypać pieprzem do smaku.
Zrobić ciasto na pierogi z mąki , wody , jajka i szczypty soli. Dobrze wyrobić . Wałkować na posypanym mąka blacie ( resztę ciasta przykrywać żeby nie wyschło).Kroić na paski a potem na kwadraty .Na każdy kłaść łyżeczkę farszu i zlepiać pieroga . Układać pierogi na posypanej mąką tacce . Przykryć do czasu gotowania .
Gotować w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
Wyjmować łyżką cedzakową .Podawać polane masłem z bułką tartą albo skwarkami .