Ciuciu

Ciuciu

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Pierogi z jagodami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smak dzieciństwa i wakacji u Babci

Pierogi z jagodami

Składniki:

Pierogi z jagodami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z jagodami
Jagody płukać i osuszyć na durszlaku. Zagnieść ciasto z maki, mleka i jajka. Dodać szczyptę soli. Ciasto podzielić na części i wałkować na płaskie placki. Wycinać w nich okręgi szklanką i odkładać na bawełnianą scierkę. Osuszone jagody przesypać cukrem i zawijać pierogi. Pierogi gotować w wodzie lekko osolonej. Wykładać na bawełnianą ścierkę aby się osuszyły. Smakują na ciepło i na zimno z sosem ze smietany i cukru waniliowego.