Sposób przygotowania:
Pierogi z jagodami 9
Na stolnicę przesiać mąkę i mieszając łyżką, zaparzyć ją gorącą wodą. Dodać jajko, żółtko i olej. Wyrobić ciasto i dać mu odpocząć. Ja zawinęłam w folię. W między czasie przygotować jagody: umyć,osuszyć lekko ręcznikiem papierowym i wymieszać z cukrem wg własnego smaku. Ciasto odcinać po kawału, rozwałkować i szklanką wycinać kółka.Na każde kółko nakładać jagody i dokładnie zaklejać. Do garnka z gotującą się i osoloną z dodatkiem łyżki oleju wodę, wrzucać partiami pierogi i gotować po wypłynięciu na powierzchnię 4-5 min. Po ugotowaniu osączyć na durszlaku. Podawać z bitą śmietanką.
edytaha
julcia12437
MagdaMM
bajtek
Elficzna
jaNina
MagdaMM
zewa
Dokładnie tak, własne pierożki są najlepsze :)
Netka
Janek6401
MagdaMM
Dziękuję :)
mysza75
MagdaMM
Myszko, nie tylko Twoje ulubione, moje również :):)