Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Pierogi z jeżynami 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajka, żółtka, masło, wlać gorącą wodę i wyrobić ciasto.

Pierogi z jeżynami 4

Składniki:

Pierogi z jeżynami 4

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z jeżynami 4
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajka, żółtka, masło, wlać gorącą wodę i wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować troche pod ciasto podsypac mąki by sienie przyklejało, wykrajać szklanka . Na każdy kawałek ciasta położyć kilka jeżyn i dokładnie zlepiać brzegi pierogów. Gotować w osolonej wodzie gdy wypłyna to znak że sa juz dobre. Smacznego!:)