Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pierogi z jeżynami i orzeszkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeżyny w połączeniu z orzechami dają pierogom ciekawy smak.

Pierogi z jeżynami i orzeszkami

Składniki:

Pierogi z jeżynami i orzeszkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z jeżynami i orzeszkami
Z mąki, ciepłej wody i z 1 łyżki oliwy zrobić ciasto. Orzechy arachidowe posiekać, lekko zrumienić na suchej patelni. Jeżyny umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, wymieszać z orzechami i 1 łyżką cukru. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta ułożyć jeżyny z orzechami, złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy około 5-7 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową.

Tagi:

pierogi danie