Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i grzybami
Grzyby dokładnie umyć, pokroić, osuszyć. Podsmażyć na gorącym tłuszczu, podlać wodą, udusić i przyprawić.
Kapustę ugotować w osolonej wodzie. Z letniej wody, mąki, jajka i szczypty soli wyrobić ciasto.
Rozwałkować. Wyciąć kółeczka. Kapustę i grzyby bardzo drobno pokroić, wymieszać, doprawić do smaku. Na każde kółeczko z ciasta nałożyć trochę farszu i zlepić pierogi
Ugotować w osolonym wrzątku.
Kapustę ugotować w osolonej wodzie. Z letniej wody, mąki, jajka i szczypty soli wyrobić ciasto.
Rozwałkować. Wyciąć kółeczka. Kapustę i grzyby bardzo drobno pokroić, wymieszać, doprawić do smaku. Na każde kółeczko z ciasta nałożyć trochę farszu i zlepić pierogi
Ugotować w osolonym wrzątku.